Zoek

Huur betalen

In uw huurovereenkomst met Vivare staan afspraken over het betalen van de huur. U betaalt maandelijks en dat doet u steeds vooraf. De huur moet uiterlijk óp de eerste dag van de maand bij ons binnen zijn.

Hoe is uw huur opgebouwd?
De totale huurprijs is samengesteld uit netto huur (kale huur), eventuele servicekosten en abonnementskosten. De netto huurprijs wordt ook wel de kale huurprijs genoemd.

Daarnaast betaalt een deel van de huurders servicekosten. Meestal zijn dit bewoners van appartementen en flatgebouwen. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld verlichting in algemene ruimten, het gebruik van de lift, onderhoud van de algemene tuin of het wassen van ramen. De kosten voor abonnementen zoals de glasverzekering en het servicefonds maken ook geen deel uit van de netto huurprijs.

In dit deel van onze website leest u verder alles over huur betalen, de opbouw van huur en servicekosten, wat te doen bij huurachterstand, huurtoeslag en de jaarlijkse huurverhoging. Wilt uw weten hoe Vivare de huurprijzen bepaalt? Dit leest onder huurbeleid.

Nieuws
Wat gebeurt er met de huurinkomsten?
Lees verder >

Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >