Zoek

Huurbeleid

Vivare heeft in 2015 haar huurbeleid op basis van de nieuwe woningwet veranderd. Het doel van dit nieuwe beleid is te zorgen voor voldoende betaalbare woningen voor onze doelgroep (mensen met een lager inkomen). Nu en in de toekomst.

Hoe bepaalt Vivare de huurprijs?
Een taxateur bepaalt aan de hand van referentiewoningen in uw straat de waarde van de woning. Hierbij speelt onder andere de locatie, grootte van de woning en bouwjaar een rol. De huurprijs is dus gebaseerd op de waarde van de woning.

Beleid in de praktijk
Het kan zijn dat u meer of minder huur betaalt dan uw buurman die precies dezelfde woning heeft.

  • De huren zijn nu gemiddeld hoger dan vroeger. Als uw buren er al langer wonen, zijn zij met een lagere huur begonnen. Als u nu een woning gaat huren, betaalt u de huurprijs van dit moment.
  • Er kan een verschil in de kwaliteit van de woning zijn. Zo heeft de ene woning misschien een cv-ketel en betere isolatie dan de andere woning.
  • Iedereen krijgt jaarlijks een huurverhoging. Maar door een verschil in inkomen kunnen de ene buren een hogere huurverhoging krijgen dan de andere buren (inkomensafhankelijke huurverhoging).
  • Door het nieuwe huurbeleid kan de waarde van de taxatie van de woning lager of juist hoger liggen dan de huidige huurprijs. Pas als een huurder verhuist, passen we de huurprijs daarop aan.
Nieuws
Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >