Zoek

Servicekosten

Heeft u een afrekening ontvangen en heeft u daar vragen over? Of heeft u vragen over het nieuwe voorschot dat u gaat betalen? Bekijk de meest gestelde vragen over de afrekening en het voorschot van de servicekosten.

Wat zijn servicekosten?
Wij brengen servicekosten in rekening voor de levering van goederen en diensten, zoals:

  • waterverbruik in complexen met gezamenlijke watermeters;
  • elektrakosten van gemeenschappelijke verlichting in algemene ruimten zoals bergingsgangen, liften, galerijen en trappenhuizen;
  • stookkosten in woningen die voorzien zijn van blokverwarming;
  • schoonmaakkosten.

Servicekosten
Voor de verrekenbare servicekosten betaalt u maandelijks een voorschotbedrag. Jaarlijks vergelijken we dat bedrag met de kosten die werkelijk gemaakt zijn. U krijgt dan een overzicht waaruit blijkt of u gaat bijbetalen of geld terugkrijgt. Als het nodig is, passen we het voorschotbedrag aan.

Niet-verrekenbare servicekosten
Niet-verrekenbare servicekosten zijn vaste servicekosten die bij de huur zijn inbegrepen, zoals deelname aan de glasverzekering of het servicefonds. Hiervan ontvangt u geen jaarlijkse afrekening.

Afrekening servicekosten
De afrekening krijgt u tussen half maart en begin november. In de afrekening ziet u welk voorschot u heeft betaald aan servicekosten en wat de werkelijk gemaakte kosten zijn over het afgelopen jaar. U ziet ook of u geld terugkrijgt of bijbetaalt.

Aanpassing voorschot?
Vivare heeft beoordeeld of de hoogte van het huidige voorschot voldoende is om de werkelijke kosten te betalen. Is dat niet het geval, dan is het voorschot per 1 juli aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Hiermee willen we voorkomen dat er komend jaar een groot verschil ontstaat tussen de jaarafrekening en de betaalde voorschotten. U krijgt bericht over uw nieuwe voorschot.

Voor vragen over de Warmtewet en afrekening lees u hier meer.

De meest gestelde vragen over servicekosten
Wij hebben de meest gestelde vragen over de servicekosten voor u gebundeld. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Vivare.

Nieuws
Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >