Zoek

Vocht en schimmel in huis

Vocht en schimmel komen regelmatig voor. Hoe ontstaat dat? Vaak ligt dat aan meerdere dingen. Zoals hoe oud de woning is, waar de woning ligt, het weer en het jaargetijde maar ook het gebruik van de woning.

Heeft u last van vocht en schimmel, dan kunt u dat bij ons aangeven. Wij komen dan naar u toe en kijken of en wat we kunnen doen om dit op te lossen.

Wat kunt u zelf doen?
Vochtproblemen en schimmelvorming hebben vaak te maken met ventilatie. Daarom is het belangrijk de woning het hele jaar door goed te ventileren. Ook ’s winters. Er komt namelijk veel vocht in de woning door het koken, douchen, wassen. En dat vocht moet ook weer uit de woning. Hoe doet u dat?

  • Heeft u ventilatieroosters? Sluit deze dan nooit helemaal af en houdt ze zowel binnen als buiten schoon.
  • Droogt u de was binnen? Dan is een goede ventilatie nodig (raam open zetten).
  • Goed ventileren doet u door eerst de woning te verwarmen en dan ongeveer 15 minuten te ventileren. Dit kan het best door raam of deur op een kier te zetten.
  • Maakt u na het douchen de wanden en vloer zo droog mogelijk.
  • Zet de ventilator bij het douchen en koken aan. Laat de ventilator na het douchen minstens nog een kwartier aan.
  • Het is goed om af en toe te luchten. Dit kunt u doen door het raam tenminste 15 à 30 minuten open te zetten. Tijdens het luchten zet u de verwarming laag of uit. Voortdurend ventileren en nu en dan luchten zijn beiden nodig; het één is geen vervanging van het ander.
Nieuws
Wat gebeurt er met de huurinkomsten?
Lees verder >

Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >