Zoek

Overlastmelding

Bijna iedereen heeft wel eens overlast van zijn buren. De meeste klachten komen voort uit lawaai, zoals harde muziek, blaffende honden, schreeuwende kinderen, scheldende mensen of het geluid van een boormachine. Maar ook zwerfafval in en rondom uw woning is een vorm van overlast. Bij overlast zijn er drie stappen.

De drie stappen bij overlast

  1. Hebt u last van uw buren? Spreek hen dan eerst zelf aan en wacht daar niet te lang mee! Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen best rekening willen houden met hun buren. Maar dan moeten ze wel weten waar u zich aan stoort. En misschien hebben zij ook wel last van u. Probeer altijd samen tot een goede oplossing te komen. Kijk op de website www.problemenmetjeburen.nl voor meer informatie en advies. In onze folder "Overlast: probeer er samen uit te komen" leest u ook meer informatie. Tips om overlast te voorkomen vindt u in deze folder.
     
  2. Komt u er niet samen uit, dan kunt u gebruik maken van buurtbemiddeling.
     
  3. Helpt ook buurtbemiddeling niet, dan kunt u de overlast schriftelijk melden bij Vivare.


Ervaart u 's avonds ernstige geluidsoverlast? Bel dan de politie.

Vivare verbiedt hennepkweek en hennephandel in haar woningen
Vivare tolereert geen hennepkweek, verwerking van drugs en verkoop van drugs in of bij haar woningen. Dit is een ernstige overtreding van de algemene huurvoorwaarden. Wij ondernemen dan direct juridische stappen om de huurovereenkomst te ontbinden. Behalve dat het een strafbaar feit is, kijkt Vivare naar de overlast die het met zich meebrengt. Zoals stankoverlast voor omwonenden, kans op brandgevaar door kortsluiting, wateroverlast en vochtproblemen en veel bedrijvigheid in en bij de woning. Voor de omwonenden ontstaat hierdoor direct een gevoel van onveiligheid. Vivare wil dat mensen prettig en veilig kunnen wonen en daarom treden wij altijd op tegen strafbaar gedrag. Vivare verhaalt de schade aan een woning na hennepkweek (gemiddeld ongeveer tienduizend euro) altijd op de huurder.

Nieuws
Wat gebeurt er met de huurinkomsten?
Lees verder >

Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >