Zoek

Buurtbemiddeling

Staat u op gespannen voet met uw buren en heeft u al vaker zonder resultaat geprobeerd tot een oplossing te komen? Dan kunt u gebruik maken van buurtbemiddeling. Met buurtbemiddeling stelt Vivare bewoners in staat zelf conflicten in hun omgeving op te lossen. Het inschakelen van politie of andere instanties namelijk niet altijd het gewenste effect. Een goed gesprek brengt vaak eerder een oplossing!

Buurtbemiddeling door vrijwilligers
In de gemeenten Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Rheden en Renkum werkt Vivare met buurtbemiddelaars. Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers, die bemiddelen bij conflicten tussen buren. Een bemiddelaar gaat zonder te oordelen met de partijen op een neutrale plek rond de tafel zitten om de problemen te bespreken. Hij/zij zorgt ervoor dat de partijen zelf een aanvaardbare oplossing bedenken die voor beiden aanvaardbaar en uitvoerbaar zijn. Zo blijft de sfeer goed en lopen de problemen niet te hoog op.

Meer informatie over de buurtbemiddeling:

Deelname is gratis en op basis van vrijwilligheid.

Bemiddeling door Vivare
Mislukt de buurtbemiddeling of is er geen buurtbemiddelaar in uw dorp of stad? Vraag dan advies aan Vivare. Een van onze gespecialiseerde medewerkers regelt op uw verzoek een gesprek met u en uw buren. Dat gesprek vindt bij voorkeur plaats op neutraal terrein. Soms schakelen we ook de gebiedsagent in. Onze bemiddeling werkt alleen als beide partijen mee willen werken aan een oplossing. Meer kan Vivare niet doen.

Voor de duidelijkheid: een overlastveroorzaker kan niet zomaar uit zijn huis gezet worden. Hiervoor is een uitspraak van de kantonrechter nodig.

Nieuws
Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >