Zoek

Een verschil ik huurverhoging kan meerdere redenen hebben

Ook al woont u in precies dezelfde woning als uw buurman, dan nog kan de huurprijs verschillen. En daardoor kan ook de huurverhoging verschillen. Het kan zijn dat u of uw buurman een lagere huurverhoging krijgt omdat u of uw buurman anders meer zou betalen dan volgens ons beleid redelijk is.

Hoe kan het dat de huurprijs verschilt per woning? Dat kan meerdere redenen hebben:

  • De huren zijn nu gemiddeld hoger dan vroeger. Als uw buren er al langer wonen, zijn zij met een lagere huur begonnen. Als u nu een woning gaat huren, betaalt u de huurprijs van dit moment.
  • Er kan een verschil in de kwaliteit van de woning zijn. Zo heeft de ene woning misschien een cv-ketel en betere isolatie dan de andere woning.
  • Iedereen krijgt jaarlijks een huurverhoging. Maar door een verschil in inkomen kunnen de ene buren een hogere huurverhoging hebben gekregen in het verleden dan de andere buren (inkomensafhankelijke huurverhoging).
  • Door het nieuwe huurbeleid kan de waarde van de taxatie van de woning lager of juist hoger liggen dan de huidige huurprijs. Pas als een huurder verhuist, passen we de huurprijs daarop aan.Mijn vraag staat er niet bij

Wilt u meer informatie of zit uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Nieuws
Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >