Zoek

U woont in een Koopgarantwoning en wilt deze terugverkopen aan Vivare

Een van de voorwaarden van Koopgarant is dat u de woning ook weer terug verkoopt aan Vivare. Dankzij de terugkoopgarantie die Koopgarant biedt hoeft u zich geen zorgen te maken over de verkoop van uw woning. Vivare neemt gegarandeerd de woning van u over en regelt in overleg met u de essentiële dingen: het taxeren van de woning, het opstellen van de koopovereenkomst en de keuze van de notaris. De volledige terugkoopprocedure leest u in de Erfpacht-en Koopgarantbepalingen welke in uw bewijs van eigendom staan. Wij adviseren u deze stukken goed door te lezen. Er komt namelijk veel kijken bij de terugkoop van uw Koopgarantwoning.

Dit zijn de verplichte stappen bij een terugkoop:

  1. U biedt uw woning schriftelijk te koop aan via koop@vivare.nl.
    Graag ontvangen wij een kopie van uw legitimatiebewijs en ingevulde vragenlijst, deze is via onderstaande link te downloaden: Vragenlijst voor de verkoop van uw woning
  2. Wij bevestigen  de ontvangst van uw terugkoopverzoek via Corpoflow. Hier kunt u een keuze maken voor een taxateur. De afspraak voor de taxatie wordt door Vivare ingepland. Bij de taxatie is ook een medewerker van Vivare aanwezig. Wij verzoeken u voor de taxatie alle bonnen of aankoopbewijzen te verzamelen zodat u deze aan de taxateur kunt geven. Met deze informatie maakt de taxateur een berekening van de waarde van uw woning.
  3. U ontvangt van Vivare het taxatierapport, de terugkoopberekening en de concept koopakte van uw woning.
  4. Gaat u akkoord? Dan wordt de koopovereenkomst zowel door u als Vivare ondertekend. Vervolgens wordt de volledig getekende akte naar de notaris verzonden.
  5. Gaat u niet akkoord dan treedt de geschillenregeling in werking.
  6. Op de dag van eigendomsoverdracht plannen we nog een eindinspectie. We controleren de woning en nemen de meterstanden op.
  7. Na de eindinspectie gaat u naar de notaris. Vivare ondertekent altijd per volmacht en is dus niet bij de notaris aanwezig.


Taxatie en kosten
Een onafhankelijk instituut (NWWI) controleert de taxatie. Zo bent u altijd zeker van een goed en professioneel rapport. Mocht onverhoopt de verkoop niet doorgaan dan berekent Vivare de kosten van de taxatie aan u door.

Berekening terugkoopprijs
De terugkoopprijs wordt berekend aan de hand van de Koopgarantprijsformule (zie voor meer informatie uw Erfpacht-/en Koopgarantbepalingen).

Vragen?
Heeft u nog vragen? Bel of mail dan gerust. Wij zijn te bereiken op: 088 054 11 11 of mailt u naar koop@vivare.nl.

Nieuws
Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >