Zoek

Meer informatie over passend toewijzen

Door het passend toewijzen houden wij bij het aanbieden van woningen rekening met de huishoudgrootte en het verzamelinkomen van de nieuwe huurder. Passend toewijzen is een wettelijke norm uit de Woningwet waar alle woningcorporaties aan moeten voldoen. Zoekt u een woning? Kijk dan in dit schema wat het voor u betekent.

Wat betekent dit voor woningzoekenden?
Heeft u een inkomen boven de € 40.349,- dan kunt u niet reageren op sociale huurwoningen bij Vivare. U kunt wel reageren op onze direct te huurwoningen.

Controleer uw inschrijfgegevens via Mijn Entree!
Wilt u reageren op een woning? Het is dan belangrijk dat uw inschrijfgegevens bij Entree kloppen. Als uw gegevens niet kloppen, dan kunt u de woning niet gaan huren. Dat zou jammer zijn. Controleer daarom direct via Mijn Entree het verzamelinkomen van uw huishouden én uw huishoudgrootte.

Passend toewijzen: per 1 juli mag uw huidige inkomen meetellen
Bij het passend toewijzen gaat Vivare uit van uw inkomensgegevens van het jaar 2015. In de praktijk kan uw huidige inkomen natuurlijk hoger of lager zijn. Als u reageert op een woning en u heeft een hoger of lager inkomen dan in 2015, dan mag u deze inkomensstijging of –daling aantonen.

Waarom passend toewijzen?
De overheid heeft deze norm in de nieuwe Woningwet opgenomen om te voorkomen dat huishoudens met een beperkt inkomen in een te dure woning terechtkomen. De overheid wil hiermee de kosten voor de huurtoeslag beperken en de woonlasten voor huishoudens met een laag inkomen betaalbaar houden. Passend toewijzen wil dus eigenlijk zeggen ‘huren naar inkomen’.

Kijkt u voor meer informatie op www.entree.nu.
Mijn vraag staat er niet bij

Wilt u meer informatie of zit uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Nieuws
Wat gebeurt er met de huurinkomsten?
Lees verder >

Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >