Zoek

Direct een woning huren in Dieren

Vivare biedt verschillende huurwoningen(soms per direct) in Dieren aan.

Dieren is een levendig dorp. Voor jong en oud valt er van alles te beleven. Dieren ligt aan de rand van het Sterrebos. Het dorp wordt in tweeën gedeeld door de treinverbinding tussen Arnhem en Zutpen.
U kunt Dieren goed bereiken met het openbaar vervoer, er is een treinstation. De dichtstbijzijnde steden zijn Arnhem, Zutphen en Doesburg. Er is ook een veerbootdienst naar de plaats Olburgen, aan de overkant van de rivier de IJssel. Deze vaart het hele jaar.

Er is een grote verscheidenheid aan winkels in Dieren: supermarkten, kledingzaken, drogisterijen, schoenwinkels, boekhandels en de plaatselijke middenstand. U vindt ze in het centrum, beter bekend onder de naam Callunaplein. De weekmarkt vindt plaats op de woensdag tussen 8.30 en 12.30 uur op de marktplaats bij het Callunaplein.

Dieren heeft een cultureel centrum waar men terecht kan voor allerlei activiteiten. Er is een bibliotheek en een Gemeentelijk Service Centrum. Verder is er een sporthal.

Het onderwijs in Dieren is ruim vertegenwoordigd: 8 basisscholen, 1 school voor speciaal onderwijs, 1 school voor beroepsonderwijs en 1 scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs.

Bezienswaardigheden in Dieren zijn:
- De Dierense sluis, de verbinding tussen het Apeldoornskanaal en de IJssel, en waterbouwkundigwerk uit 1957.
- De Dierense Toren, restant van de eerste kerk in Dieren uit 1846.
- Carolineberg, het stervormige centrum waar 14 lanen samen komen, gelegen in het Sterrebos.
- Hof te Dieren, een landgoed ooit gekocht door Prins Willem III. Er is nog een ijskelder, toogbrug en een deel van de koningsmuur terug te vinden. De tuinen zijn uitsluitend op afspraak te bezoeken.
 

Woning huren of kopen in Dieren

Heeft u interesse in een huur- of koopwoning in Dieren?
Kijk voor ons actuele aanbod op huurwoningen die per direct beschikbaar of voor koopwoningen op Ik zoek een koopwoning.

U kunt ook contact opnemen met Vivare voor meer informatie over ons aanbod en onze diensten.

Naast woningen Dieren heeft Vivare ook woningen in andere plaatsen in de omgeving, zoals bijvoorbeeld koopwoningen en huurwoningen in Arnhem, maar ook diverse woningen in Elst, Duiven, Velp en Renkum.

 

Nieuws
Wat gebeurt er met de huurinkomsten?
Lees verder >

Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >