Zoek

Kenmerken project

Gemeente Renkum
Straatnamen

Hogenkampseweg, Reijmerweg, St. Josephweg,
Mr. van Damweg

Projectnaam Hogenkampseweg e.o. Renkum
Aantal woningen sloop 38 eengezinswoningen
Aantal sociale huurwoningen nieuwbouw 45 eengezinswoningen

 

Het ontwerp

Het ontwerp
De nieuwe sociale woningen krijgen een prachtige architectuur. Het project bevat daarbovenop ook nog eens drie levensloopbestendige woningen en één MIVA-woning.
Er is in het ontwerp veel aandacht besteed aan energiezuinigheid o.a. door toepassen van zeer goed geïsoleerde gevels en daken, tripple glas en balansventilatie. Ook aan de duurzaamheid is gedacht. Hiervoor zijn onderhoudsarme materialen, zoals kunststof kozijnen, gekozen. Tot de opdracht behoort ook het ontwerp en de inrichting van het openbaar gebied. Bijzonderheid hierbij is dat al het hemelwater ter plekke in de bodem wordt geïnfiltreerd.

Voor de verhuurbrochure klik hier: [verhuurbrochure], voor de situatietekening klik hier: [situatie] en voor de plattegrond van het meest voorkomend type klik hier: [tussenwoning]

Planning (onder voorbehoud)
De bouw is gestart. Het opleveren van de woningen is gepland voor het najaar van 2016.

Huurprijs
De huurprijs bedraagt € 710,68 (prijspeil 2015).

Nieuws


De overeenkomst is ondertekend door P. Esveld (Vivare), E. van Campen en B. Klomps (Optimum Plus)

Overeenkomst getekend
Op donderdag 22 oktober 2015 zette Vivare en Optimum Plus de handtekeningen onder de Design & Build overeenkomst voor 45 energiezuinige woningen in Renkum. De nieuwbouw maakt deel uit van de herstructurering van 38 woningen. Op de plek van de huidige 38 woningen verrijst straks betaalbare en energiezuinige nieuwbouw, inclusief parkeervoorzieningen.

Officieel startsein
Met de ondertekening gaat het project officieel van start. De omgevingsvergunning wordt nu aangevraagd. Als alles naar verwachting verloopt, dan start in december 2015 de sloop van de woningen. Het gaat om de woningen aan de Hogenkampseweg, Reijmerweg, Mr. Van Damweg en St. Josephweg. In het najaar van 2016 worden de 45 woningen opgeleverd.

Mooie architectuur en nieuw ingericht binnenterrein
De nieuwbouwwoningen krijgen een prachtige architectuur en een hoge duurzaamheidsfactor; helemaal klaar voor de toekomst. Het binnenterrein - de huidige speelplaats – wordt ook aangepakt en helemaal opnieuw ingericht. Hier komen parkeerplekken en een afgeschermd deel waar kinderen kunnen spelen. Verder worden er voorzieningen getroffen voor de infiltratie van hemelwater.

Huisvesting huidige huurders
Door intensieve begeleiding vanuit Vivare hebben alle 38 huishoudens inmiddels een nieuw onderkomen gevonden. Voor de een was dat een definitieve verhuizing. Voor de ander een tijdelijke situatie omdat zij straks terugkeren naar een nieuwe woning in hun vertrouwde wijk. De toewijzing vindt plaats via Entree plaats op basis van woonduur. Huidige huurders hebben straks de eerste keuze.

Interesse

Verhuur van de woningen

Vanaf dinsdag 15 maart 2016 start Vivare met de verhuur van de woningen. De woningen worden aangeboden via www.entree.nu

De huurprijs bedraagt € 710,68 (prijspeil 2015).

De woningen worden toegewezen op basis van de nieuwe wet- en regelgeving. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar inkomen en huishoudgrootte. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Entree via www.entree.nu

 

Nieuws
Start bouw 52 sociale huurwoningen in Sc...
Lees verder >

In gesprek over duurzame woningen
Lees verder >

Opinie: zorg over afname leefbaarheid en...
Lees verder >

Opname Binnenzijde Woningen
Lees verder >