Zoek

tijdelijke (financiƫle) hulp bij uitgaven energie

Zo’n 1.000 huurders krijgen deze week een folder van de Energiebank in de bus met daarbij een brief van Vivare. De Energiebank benaderde ons namelijk met de vraag of wij dit initiatief onder de aandacht willen brengen bij onze huurders. Aangezien wij enthousiast zijn over het doel van de Energiebank, hebben we hier ‘ja’ tegen gezegd.

Dit doet de Energiebank
De Energiebank is een initiatief van Alliander en deze stichting wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedereen. Met behulp van donaties ondersteunen ze huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Dat doen ze op drie manieren:

  • Hulp bij betaling: een korting op de jaarlijkse eindafrekening.
  • Hulp bij besparing: de huurder krijgt energiebesparende producten (zoals LED-lampen en tochtstrips).
  • Hulp bij bewustwording: een persoonlijke energiecoach laat zien wat je zelf kunt doen aan energiebesparing.

Waarom ondersteunt Vivare het initiatief de Energiebank?
Wij zorgen voor een betaalbaar thuis voor mensen. Wij kijken altijd hoe we de woonlasten voor onze huurders betaalbaar kunnen houden. Daarom zijn wij blij met het initiatief ‘de Energiebank’. Het helpt bewoners bij het betalen van de energierekening, een belangrijke kostenpost van de totale woonlasten. En daarnaast geeft de Energiebank tips om het energiegebruik blijvend te verlagen.

Wilt u meer informatie?
Op de website www.energiebanknederland.nl vindt u meer informatie. Daar staat ook wie er voor hulp van de Energiebank in aanmerking komt en hoe het aanmelden werkt. U kunt uw vragen ook mailen naar info@energiebanknederland.nl of bellen naar 085 2738846.

 

Nieuws
Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >