Zoek

Opname Binnenzijde Woningen

Vivare brengt de binnenkant van al haar woningen in kaart. Al sinds vorig jaar zijn we stap voor stap bezig met het in kaart brengen van de woningen. Dat betekent dat we ervoor willen zorgen dat alle informatie over de binnenzijde van de woning up-to-date is. Denk daarbij aan plattegronden en de staat van onderhoud van toilet, keuken en douche.

 

Hoe doen we dat?

Dit is een grote klus. Dat doen we daarom niet zelf. CBB (Centraal Bureau Bouwbegeleiding) gaat dat voor ons doen. Huurders krijgen twee weken vooraf aan de opname een brief met een afspraak. Als dit niet uitkomt, kan de afspraak natuurlijk worden verzet.

Bij de afspraak loopt de medewerker van CBB een rondje door het huis. Er wordt gekeken naar vele elementen in de woning. Van het sanitair, tot de sloten. Van zachtboardplafonds tot cv-ketel of geiser. Ook worden er foto’s en plattegronden gemaakt van de woning.

 

Welke woningen worden opgenomen?

Sinds september 2016 is Vivare al bezig met het opnemen van woningen. Inmiddels hebben we al vele gegevens in ons bezit. De woningen in de gemeenten Rheden en Renkum moeten nog worden opgenomen.

We nemen niet al onze woningen op. Dit hangt af van de actualiteit van de gegevens. 

Waarom doen we dit?

Door de binnenkant van onze woningen goed in kaart te brengen, hebben we in één keer alle informatie weer op orde. Daardoor kan Vivare in de toekomst eventueel noodzakelijk (groot)onderhoud efficiënt plannen en uitvoeren. Dat bespaart kosten en helpt onze woningen structureel op een kwalitatief goed niveau te houden én de juiste afwegingen te maken’.

Medewerking van onze huurders
Onze huurders hebben niet direct belang bij de opname van hun woning. Toch doen we een beroep op de medewerking van onze huurders. Doordat Vivare meer inzicht heeft in haar bezit zijn we beter in staat het juiste onderhoud efficiënt te plannen. En dat levert uiteindelijk de huurder een prettigere woonomgeving op.

Meer informatie over het project vindt u hier.

Nieuws
Website Entree: vraag eerst uw gebruiker...
Lees verder >

22 nieuwbouw eengezinswoningen Beekenoor...
Lees verder >