In gesprek met huurder
Vorige
record_voice_over

Winterweer | tips voor in en om uw huis

We hebben te maken met echt winterweer zoals vorst en sneeuw. Heerlijk, maar dit kan ook leiden tot ongemakken in en om uw huis. Hieronder geven wij u een aantal tips. 

Lekkage door smeltende sneeuw?

Door de sneeuwval in combinatie met de harde wind is er veel sneeuw tussen en onder dakpannen en tussen kozijnen, ramen en deuren gewaaid. Als het blijft vriezen geeft dit niet direct problemen. Wanneer het gaat dooien kan dit leiden tot lekkages.

Hier is op dit moment niet veel aan te doen. U kunt bakjes neerzetten onder de plaatsen waar het lekt en alles steeds even droog te maken. Meestal is, zodra alle sneeuw is weggesmolten, het probleem verholpen.

Is er sprake van gevolgschade meldt dit dan bij uw inboedelverzekering.

Ontstaat er na de vorstperiode alsnog lekkage na regenval, neem dan contact met ons op.

Sluiten deuren en ramen niet goed?

Door de extreme kou komt het voor dat deuren en ramen niet goed sluiten. Deze weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat deuren en ramen krom trekken en niet meer goed in het slot of kozijn vallen. Ook sneeuw en ijs kunnen er voor zorgen dat een deur of raam niet goed sluit. 

  • Controleer of er sneeuw- of ijsresten aan de drempel of de onderkant van de deur vastgevroren zijn en probeer dit te verwijderen. Maak hierna de drempel en deur goed droog.
  • Controleer dit ook bij uw ramen. 
  • Lukt het om de deur te sluiten en heeft u haken op de deur? Gebruik deze om ervoor te zorgen dat de deur door de kou minder snel krom trekt.  

Heeft u bovenstaande tips geprobeerd, maar sluit de deur nog niet goed? Neem dan contact met ons op. De deur moet namelijk worden bijgesteld. Deze werkzaamheden kunnen we niet uitvoeren als het vriest of sneeuwt. Wanneer wij de deur nu aanpassen, ontstaan er bij een hogere temperatuur kieren die tocht veroorzaken. 

Bevroren leidingen?

Heeft u geen water of blijven de radiatoren koud? Dan kan het zijn dat de leidingen bevroren zijn. Warmte is nodig om de bevroren leidingen weer te ontdooien. Hieronder leest u een aantal tips om de leidingen geleidelijk weer op te warmen en te ontdooien.

  • Verwarm de gehele woning;
  • Zet de radiatoren open, ook in de ruimten die niet gebruikt worden; 
  • Zet deuren en luiken open, denk hierbij ook aan uw keukenkastdeurtjes.

Let op: ontdooi een leiding niet door te föhnen! Hierdoor wordt de leiding te snel warm en is de kans groot dat deze knapt.

Heeft u bovenstaande tips gebruikt en komt er nog steeds geen water of blijven de radiatoren koud? Neem dan contact met ons op.

Strooizout bij sneeuw en gladheid?

Iedere gemeente kent een eigen strooibeleid. Ga naar de website van uw gemeente om informatie te vinden over het strooibeleid in uw buurt. 

Let op: het is geen taak van Vivare om zout te strooien of uw paden sneeuwvrij te maken.  

Woont u in een seniorencomplex van Vivare? Bij seniorencomplexen van Vivare staan bakken met strooizout incl. emmer en een sneeuwschep. Deze bakken zijn opvallend van kleur. Het strooizout kan door bewoners van deze complexen gebruikt worden om de paden te strooien.  

Is de bak met strooizout leeg? Op de bak staat een telefoonnummer vermeld. Bel dit nummer om de bakken bij te laten vullen.


Onderbezetting | dienstverlening aangepast

Onze dienstverlening is tijdelijk aangepast. Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 9.30 en 15.00 uur. De wachttijd voor reguliere reparaties en inspecties is 8 weken. 

close