Energielabel
Vorige
record_voice_over

Opnames voor energielabels

Energielabels kunnen verlopen zijn of voor verduurzamingsprojecten aangepast moeten worden. In deze gevallen laten wij nieuwe energielabels vaststellen. Onze partners Nibag en Greenwise voeren hiervoor opnames uit.

Nibag

Greenwise


Een energielabel is wettelijk verplicht

Het is belangrijk dat wij voor al onze woningen over de juiste energielabels beschikken. Dit is wettelijk verplicht bij het opnieuw adverteren en verhuren van de woning. Ook is dit noodzakelijk voor het maken van plannen voor verduurzaming en het verkrijgen van subsidies.

Waarom moet elke woning bezocht worden?

Om het energielabel te bepalen moeten we maar liefst 450 kenmerken van het gebouw vastleggen. U kunt zich voorstellen dat we daarom iedere woning moeten bezoeken om alle gegevens vast te stellen. De inspecteur bekijkt bijvoorbeeld de beglazing, het type CV-ketel, de radiatoren en de ventilatiesystemen en maakt hier foto's van. Ook zal hij de gevel beoordelen om vast te stellen hoe de woning is geïsoleerd.

Planning inspecties

Wij informeren u altijd vooraf per brief wanneer en door wie de opnames uitgevoerd worden. Wij begrijpen dat het u niet altijd uitkomt om een inspecteur te ontvangen. Daarom is het vaak ook mogelijk om zelf via de inspecteurs een afspraak te plannen.

Met uw medewerking zorgen we voor een betaalbare en duurzame toekomst!

Zomervakantie - onze aannemers blijven bereikbaar

Tijdens de zomervakantie blijven onze aannemers voor u bereikbaar.
Er is wel minder personeel beschikbaar. Daarom kan het wat langer duren voordat de aannemer u telefonisch te woord kan staan.
Dit geldt voor de periode 25 juli t/m 26 augustus.

close

Dienstverlening aangepast

Onze dienstverlening is aangepast. Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 9.30 en 15.00 uur. De wachttijd voor reparaties en inspecties is 2 weken. 

close