Dubbel glas
Vorige
record_voice_over

Energiebesparing - Wat doet Vivare?

Energiezuinige woning helpt op de lange duur

We werken hard aan het energiezuiniger maken van onze woningen. Onze woningen hebben of krijgen een “warme jas” door betere isolatie. Daarvoor plaatsen wij bijvoorbeeld dubbelglas. Ook krijgen woningen een goede cv-ketel en/of zonnepanelen. Zo wonen onze huurders fijner en verbruikt het huis minder energie. Een huis dat weinig energie verbruikt, is ook goed voor het milieu. We kunnen niet alles tegelijk, maar als het even kan, pakken we zaken sneller aan. Wat wij doen:

  • Ruim 600 woningen per jaar energiezuiniger maken, zonder dat de huur omhoog gaat;
  • Woningen met E-F-G labels verbeteren, deze verbruiken meer energie: in 2028 willen we geen woningen meer met die labels;
  • Op ruim 2.000 woningen zonnepanelen plaatsen voor eind 2022;
  • Ook in 2023 doorgaan met enkele projecten voor plaatsen van zonnepanelen;
  • In 2023 beginnen met plaatsen van hybride warmtepompen in een aantal woningen.

Wanneer is mijn woning aan de beurt voor verduurzaming?

Met betrekking tot klimaatverandering en de daarbij behorende energietransitie richten wij ons niet alleen op nieuwbouw. Ook is er aandacht voor ons bestaande bezit. Vanuit wet- en regelgeving wordt er aangestuurd op duurzaam en gasloos wonen. Bij bestaande woningen zal dit stap voor stap gaan; Wanneer de door u gehuurde woning aanpassingen krijgt kunnen wij u op dit moment niet aangeven. Ook weten we nog niet welke dat zijn. De planning voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, zonnepanelen of warmtepompen stellen wij jaarlijks vast. Zodra uw woning aan de beurt is ontvangt u hiervan schriftelijk bericht. Eerder kunnen wij u geen informatie geven over de planning of de inhoud van de werkzaamheden.