Vorige
record_voice_over

Wat wordt de nieuwe huurprijs van mijn woning als ik ga ruilen?

Vivare past bij woningruil de huurprijs aan, net als bij een gewone verhuring. De huurprijs kan hoger of lager worden dan de huurprijs die u nu betaalt. De hoogte van de huurprijs wordt gebaseerd op verschillende gegevens. Pas na de technische opname van de woning stellen wij de huurprijs defintief vast. 

Op basis van de nieuwe huurprijs en de aangeleverde gegevens controleert Vivare of de woning passend is voor onze nieuwe huurder. Als dit het geval is, versturen wij een woningaanbieding. Accepteert de nieuwe huurder deze aanbieding, dan maken we verdere afspraken over de woningruil. Wij hebben contact met de andere verhuurder over de ruil. Als voor één van de partijen de woning niet passend is, kan de woningruil niet doorgaan.

Huurprijs en 'passend toewijzen':

Dit betekent dat de huishoudgrootte en het verzamelinkomen moeten passen bij de vastgestelde huurprijs van de nieuwe woning. Om een ruilpartner te vinden is het handig om alvast een richtlijn te hebben. Voordat u de aanvraag bij ons indient, is het ook handig om dit te weten. Anders kost het u een hoop werk voor niks.

In het schema 'passend toewijzen' van Entree bij de handige links hieronder ziet u welke huurprijs passend is bij het verzamelinkomen en de huishoudgrootte. Wilt u voor uw situatie hierover meer informatie? Dan kunt u onderstaand formulier invullen.

Contactformulier: Aanvraag streefhuur/passend bij woningruil

Handige links

Gerelateerde artikelen