nieuwe woning
Vorige
record_voice_over

Heb ik recht op huurtoeslag?

Dat hangt af van een aantal zaken:

  • Bewoont u een zelfstandige woning?
  • Wat is de hoogte van huurprijs van uw woning?
  • Wat is de hoogte van uw gezamenlijk huishoudinkomen?
  • Wat is uw vermogen?

Op de website van de Belastingdienst vindt u de voorwaarden van de huurtoeslag. Daar kunt u ook via een proefberekening kijken of u daadwerkelijk recht hebt op huurtoeslag. 

De Belastingdienst zorgt voor de uitvoering van de huurtoeslag. Correspondentie en formulieren over de huurtoeslag herkent u aan de rode enveloppen.

Ik heb recht op huurtoeslag. Hoe gaat dan de betaling van mijn huur?

Komt u in aanmerking voor huurtoeslag? Dan krijgt u iedere maand rond de 20ste de huurtoeslag rechtstreeks op uw rekening gestort door de Belastingdienst. U maakt dan het totaal verschuldigde huurbedrag voor de eerste van de daaropvolgende maand aan Vivare over.

Als u ons machtigt het totale huurbedrag maandelijks van uw rekening af te schrijven, heeft u er verder geen omkijken naar. Wij passen bij de jaarlijkse huurverhoging ook het bedrag automatisch voor u aan.

Waar vind ik meer informatie over huurtoeslag?

Voor meer informatie en voor vragen over de huurtoeslag kunt u terecht bij de Belastingtelefoon: 0800-0543 (gratis) of op de website van de Belastingdienst.

Handige links

Gerelateerde artikelen

Vorige week zouden alle automatische incasso's zijn uitgevoerd. Dit is helaas niet voor alle huurders gelukt. Wij verwachten dat aanstaande vrijdag alle automatische incasso's zijn verwerkt en de huren zijn afgeschreven. Onze excuses voor het ongemak.

 

close