homepage foto
Vorige
record_voice_over

Hoe werkt bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging?

U heeft tot 1 juli de tijd om uw bezwaar bij ons te leveren. Wij kijken dan nog een keer of we de huurverhoging redelijk vinden. 

Willen wij de huur niet aanpassen? Dan leggen we uw bezwaar voor bij de huurcommissie. De huurcommissie bepaalt dan of we de huurverhoging moeten aanpassen. Meer informatie? Kijk dan op de website van de Huurcommissie.

Bent u of zijn wij het niet eens met de beslissing van de huurcommissie? Dan kunnen we daarna nog de rechter om een beslissing vragen.

Wilt u weten aan welke regels en wetten wij moeten voldoen bij de jaarlijkse huurverhoging? Kijk dan op de website van de rijksoverheid.

Kost bezwaar maken geld?

Het indienen van een bezwaar bij de huurcommissie kost u € 25,00. Krijgt u gelijk van de huurcommissie dan krijgt u dit bedrag weer terug.

Welk huurbedrag moet ik betalen als ik bezwaar heb gemaakt?

Wij raden u aan om de nieuwe huur te betalen. Dus mét de huurverhoging. Krijgt u gelijk van de huurcommissie? Dan krijgt u terug wat u te veel betaalde. Wilt u dit niet? Dan mag u volgens de wet de oude huurprijs blijven betalen. Maar dan loopt u het risico dat u na de beslissing van de huurcommissie alsnog een flink bedrag moet bijbetalen.

Handige links

Gerelateerde artikelen

Dienstverlening aangepast

Onze dienstverlening is tijdelijk aangepast. Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 9.30 en 15.00 uur. De wachttijd voor reguliere reparaties en inspecties is 2 weken. 

close