15.jpg
Vorige
record_voice_over

Wijziging van de Warmtewet per 1 juli 2019

Vanaf 1 juli 2019 is de Warmtewet niet meer van toepassing op warmteleveranciers die ook verhuurder (woningcorporatie) zijn. Graag informeren wij u over de aanpassingen van de wet.

Alle huurders die te maken hebben met de Warmtewet ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Waarom vervalt de Warmtewet nu voor woningcorporaties?

De wet hield geen rekening met het huurrecht en zorgde voor administratieve rompslomp en onduidelijkheid. De woningcorporaties hebben zich er voor ingezet dat de Warmtewet niet meer van toepassing is op woningcorporaties die ook warmte leveren. In de herziene Warmtewet maakt de levering van warmte weer deel uit van de huurovereenkomst. Vanaf 1 juli 2019 is de Warmtewet voor huurders van woningcorporaties niet meer van toepassing.


Wat betekent deze wijziging voor huurders van Vivare?

De Warmtewet is herzien waardoor de huidige leveringsovereenkomsten komen te vervallen. Vanaf 1 januari 2020 brengen wij de kosten voor warmte in rekening via de servicekosten. Er zijn geen negatieve gevolgen voor de woonlasten van deze huurders door deze wijziging. Het voorschot wordt niet aangepast.


Voor welke huurders vervalt de Warmtewet?

Deze wijziging geldt voor huurders die zijn aangesloten op een collectieve verwarmingsinstallatie. Deze huurders ontvangen hierover persoonlijk bericht.


Verandert er ook iets in mijn voorschot of afrekening?

Nee. Het voorschot zal hetzelfde blijven en op dezelfde manier worden geïnd. Verder ontvangt u nog steeds uiterlijk 6 maanden na afloop van het stookseizoen een afrekening. Deze afrekening wordt opgemaakt door Ista. Dit zal ook niet veranderen.


Handige links

Gerelateerde artikelen

Dienstverlening aangepast

Onze dienstverlening is tijdelijk aangepast. Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 9.30 en 15.00 uur. De wachttijd voor reguliere reparaties en inspecties is 2 weken. 

close