Huurprijzen

Direct bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging of huurprijsverlaging aanvragen

Nu aanpassen

Huurprijzen

Voor woningcorporaties zijn de huuropbrengsten verreweg de grootste bron van inkomsten. Een groot deel van de huuropbrengsten worden ingezet voor onderhoud van alle woningen en investeringen. Zo kunnen we de bestaande woningen duurzamer maken en kunnen we nieuwe woningen bouwen voor de grote groep woningzoekenden. Daarnaast betalen we vanuit de huuropbrengsten de belastingen, ons personeel en de rente op onze leningen. 

Onze uitgaven stijgen jaarlijks door inflatie. Daarom vinden wij het redelijk om ook de huurprijzen gemiddeld met inflatie te laten stijgen. Zo kunnen wij ons werk voor u voortzetten en daarnaast blijven investeren in een meer duurzame gemeente waar het goed wonen is voor u en andere mensen die op zoek zijn naar een (beter) geschikte woning.

Huurverlaging

Huurders van een sociale huurwoning kunnen soms huurverlaging aanvragen. Dat kan het hele jaar, ook ná de bezwaarperiode van de huurverhoging.

Vraag de huurverlaging op tijd aan. De verlaging start op de 1e van de maand na uw verzoek. Als u aanvraagt op 28 augustus, gaat de huurverlaging in op 1 september.

Veelgestelde vragen