Brandveilige en kunstige woningen op de Ernst Casimirlaan

Geplaatst op
Vivare-kunst-in-hal-2
Vivare-kunst-buiten

Brandveilige en kunstige woningen op de Ernst Casimirlaan

Brandveiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een veilig thuis voor onze huurders. Een van de dingen die we hiervoor doen is het maken van vluchtroutes. Vaak moeten zaken als bloempotten en kastjes weggehaald worden om doorgangen vrij te maken. Om het goed te maken, mogen bewoners bedenken wat ze graag daarvoor in de plaats terug willen zien. Zoals de muurschilderingen op de Ernst Casimirlaan 🎨

Natuur en kleuren die matchen

Bewoners gingen met de kunstenaar om tafel over het ontwerp en over de plek van het kunstwerk. De enige voorwaarde: op de schildering moest iets uit de natuur uit de buurt staan. Ze kozen voor een winterkoninkje, een vogel die ze geregeld in het park bij hun flat tegenkomen. De kleuren groen en geel zijn gekozen, omdat ze mooi matchen met de kleuren van de flat 🏦

Elke dag genieten van graffiti

De bewoners van de Ernst Casimirlaan zijn erg blij met het eindresultaat en poseerden dan ook graag voor de opvrolijkte muur. Een bewoner van de flat: “Ik had zo mijn bedenkingen bij graffiti. Past dat wel bij onze flat? Maar ik moet zeggen, het resultaat is werkelijk schitterend en grandioos! Wat geweldig dat ik hier elke dag van mag genieten.”

Met dank aan kunstenaar Joost Zwanenburg.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

buurtfoto elst

Woonafspraken Molukse wijk in Elst

Afgelopen week heeft Vivare een convenant ondertekend waarin is afgesproken dat er in Elst 41 huurwoningen worden gereserveerd voor de Molukse gemeenschap.
Lees meer
Afbeelding nieuws

5 tips om geld te besparen op de energierekening

Als we op de thermometer kijken is de winter al begonnen, want buiten is het slechts een paar graden boven nul. Om te voorkomen dat de energierekening te hoog oploopt, zetten wij een aantal tips op een rij.
Lees meer
b064d970-3285-4aa2-877f-1340c8716013

VTW op bezoek in Geitenkamp

Het bestuur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) heeft een bezoek gebracht aan onze geliefde Geitenkamp.
Lees meer