Energiebesparing - Wat doet Vivare?

Geplaatst op
jeshoots-com-_kRH3sx-__A-unsplash

Vivare werkt hard aan het energiezuiniger maken van woningen. Onze woningen hebben of krijgen een 'warme jas' door betere isolatie, zoals dubbelglas. Ook krijgen woningen een goede cv-ketel en/of zonnepanelen. Zo zorgen we voor een fijner huis voor onze huurders, dat  minder energie verbruikt. En dat is dan meteen ook weer beter voor het milieu. 

We kunnen niet alles tegelijk, maar als het even kan, pakken we zaken sneller aan. Wat wij doen:

  • Ruim 600 woningen per jaar energiezuiniger maken, zonder dat de huur omhoog gaat.

  • Woningen met E-F-G labels verbeteren, deze verbruiken meer energie: in 2028 willen we geen woningen meer met die labels.

  • Op ruim 2.000 woningen zonnepanelen plaatsen voor eind 2022.

  • Ook in 2023 doorgaan met het plaatsen van zonnepanelen.

  • In 2023 beginnen met plaatsen van hybride warmtepompen.

Hulp bij energie besparen

Woningen energiezuiniger maken kost tijd en wij willen onze huurders nú steunen. Dit doen wij onder andere door te helpen met energie besparen en betalingsproblemen voorkomen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

buurtfoto elst

Woonafspraken Molukse wijk in Elst

Afgelopen week heeft Vivare een convenant ondertekend waarin is afgesproken dat er in Elst 41 huurwoningen worden gereserveerd voor de Molukse gemeenschap.
Lees meer
Afbeelding nieuws

5 tips om geld te besparen op de energierekening

Als we op de thermometer kijken is de winter al begonnen, want buiten is het slechts een paar graden boven nul. Om te voorkomen dat de energierekening te hoog oploopt, zetten wij een aantal tips op een rij.
Lees meer
b064d970-3285-4aa2-877f-1340c8716013

VTW op bezoek in Geitenkamp

Het bestuur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) heeft een bezoek gebracht aan onze geliefde Geitenkamp.
Lees meer