Kamer verhuren voor een extraatje? Niet doen!

Geplaatst op

Criminelen worden steeds vindingrijker als het gaat om het uitvoeren van hun activiteiten. Zo benaderen ze steeds vaker bewoners van sociale huurwoningen om een kamer of ruimte af te staan voor hun illegale praktijken. 

Woningen zijn noodzakelijk voor criminaliteit 

Om illegale activiteiten uit te voeren zijn woningen noodzakelijk. Bijvoorbeeld voor het opslaan van wapens of geld, het versnijden of dealen van drugs of illegale prostitutie. Soms worden huurders zelf geronseld om criminele handelingen te verrichten. Dit kan door ze bijvoorbeeld een vergoeding te geven, maar vaak worden huurders ook onder druk gezet of zelfs gedwongen. Huurders die bijvoorbeeld te maken hebben met verslaving of financiële problemen zijn vaak nog extra kwetsbaar hierdoor. 

Hulp van bewoners bij opsporing en aanpak van criminaliteit is onmisbaar 

Buurtbewoners zijn vaak de ogen en oren van de buurt en hierdoor onmisbaar om criminaliteit in de buurt aan te pakken. Hoe herken je criminaliteit bij jou in de buurt?

  • Er worden bijvoorbeeld regelmatig spullen of tassen ergens binnen gedragen 

  • Een chemische lucht 

  • Klusgeluiden in de nacht 

  • Hennepgeur 

  • Verschillende dames en heren die staan te wachten of ergens naar binnen gaan 

Meld misdaad (anoniem) 

Om misdaad goed te kunnen bestrijden is de hulp van (buurt)bewoners van noodzakelijk belang. Sommige mensen zijn bang dat ze hun gegevens door moeten geven als ze contact zoeken met de politie. Er zijn verschillende manieren om melding te maken van crimineel gedrag in jouw wijk of buurt:

  • Contact met de lokale politie via 0900-8844

  • Meld Misdaad Anoniem (M.) via 0800-7000 of Meld Misdaad Anoniem. Zij zorgen dat de anonieme informatie bij de politie of desbetreffende instantie terechtkomt

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bewonersbijeenkomst over Tuinstede in Arnhem

De gemeente Arnhem heeft voor de wijk Schaapsdrift een gebiedsvisie opgesteld waarin staat hoe de wijk er in de toekomst uit kan zien. Deze visie heeft ook impact op onze huurders van het pand Tuinstede, aan de Esperantolaan. Maandag 3 juni zijn de huurders hierover bijgepraat door Vivare en de gemeente Arnhem. 
Lees meer