Plannen nieuwbouw Groessen

Geplaatst op

Vivare en Lithos bouw en ontwikkeling hebben plannen ondertekend om woningen te gaan bouwen in Groessen. Het plan is om 12 woningen te bouwen in de oude leegstaande kassen aan de Kerkakkers in Groessen.

Tonny Gerritsen, directeur bij Lithos: “De oude kassen maken hier plaats voor kleinschalige woningbouw met een dorps karakter. Naast beneden- en bovenwoningen voor Vivare komen er ook verschillende koopwoningen, het wordt een wijk met veel groen en veilige speelruimte voor kinderen. Ook zoeken we nog een goede manier om de buurthuisfunctie, die de kas van Koos Aaldering nu heeft, terug te laten komen.”

André Verschoor, senior projectleider bij Vivare: “Er is een groot tekort aan woningen en veel vraag naar sociale huurwoningen. Vivare werkt hard aan het uitbreiden van het aantal betaalbare huurwoningen. Dat doen we onder andere met nieuwbouw, zoals hier in Groessen.”

De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt. De planning is om eind 2024 met de bouw te starten. Over dit project lees je later meer op de pagina projecten.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Advies drinkwater Dieren, Duiven, de Steeg en Ellecom

Vitens heeft een lichte verontreiniging in het drinkwater aangetroffen in waterreservoir Ellecom. Vitens wil geen risico nemen met de gezondheid van haar klanten. Daarom is uit voorzorg een kookadvies afgegeven voor drinkwater dat gebruikt wordt voor consumptie.
Lees meer