Wasdroger, de beste optie voor u?

Geplaatst op

Energieverslinder of uw beste vriend: wat kost een wasdroger aan stroom?

Iedereen weet dat een wasdroger stroom nodig heeft. Veel mensen kunnen niet zonder. Anderen hangen de was liever op. Maar wat kost een wasdroger nu echt en hoeveel impact kan dit hebben op uw energierekening? Dat hangt onder andere af van het soort droger.

Condensdroger

Deze drogers hebben vaak energielabel C of B. Ze zijn goedkoper en snel, maar gebruiken meer stroom. Gemiddeld 3 tot 4 kWh per keer.

Stroom kost op dit moment ongeveer 35 cent per kWh, al hangt dat wel af van uw energiecontract. Het kan zijn dat u meer of minder betaalt voor een kWh.

Betaalt u 35 cent, kost een keer drogen u tussen de €1,05 tot €1,40. Bij twee keer drogen per week is dat jaarlijks €110 tot €145. Drie keer per week kost u jaarlijks ongeveer €160 tot €210.

Afvoerdroger

De oude afvoerdroger wordt bijna niet meer verkocht. Die gebruikt veel stroom, net zoveel als de minst zuinige condensdroger: 4 kWh per keer.

Warmtepompdroger

Dit zijn de zuinigste drogers. De beste hebben een label A+++ en gebruiken maar 1 kWh (dus 35 cent) per droogbeurt. Twee keer per week drogen kost u dan maar €36 per jaar. Deze drogers zijn wel duurder om te kopen. Terugverdienen kan 4 tot 6 jaar duren.

Was ophangen kost niks!

U kunt natuurlijk ook de was ophangen. Buiten is het beste, want binnen verhoogt het de luchtvochtigheid. Als het binnen moet, doe het dan in een warme kamer.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bewonersbijeenkomst over Tuinstede in Arnhem

De gemeente Arnhem heeft voor de wijk Schaapsdrift een gebiedsvisie opgesteld waarin staat hoe de wijk er in de toekomst uit kan zien. Deze visie heeft ook impact op onze huurders van het pand Tuinstede, aan de Esperantolaan. Maandag 3 juni zijn de huurders hierover bijgepraat door Vivare en de gemeente Arnhem. 
Lees meer