Vivare werkt hard om nieuwe woningen te realiseren. Zo komen er meer woningen beschikbaar voor middeninkomens en (kleine) gezinnen. In de wijk ‘De Ganzenpoel’ in Westervoort gaat Vivare 25 energiezuinige eensgezinswoningen bouwen.

Deze nieuwbouwwoningen krijgen een ruime woonkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de eerste verdieping. Naast deze twee slaapkamers is er een extra ruimte op deze verdieping waar de wasmachine en droger kunnen worden geplaatst. Via een vlizotrap is toegang tot de bergzolder.

De woningen worden voorzien van 8 zonnepanelen, waarmee de woningen Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) zijn. Vivare realiseert hiermee woningen die op jaarbasis gemiddeld even veel energie opwekken als dat er wordt verbruikt. Het precieze verbruik is natuurlijk afhankelijk van het gedrag van de bewoner.

Wanneer gaan we dit doen?

Samen met onze partner Koopmans Bouwgroep BV zijn we druk bezig met de voorbereidingen. We verwachten de bouw te kunnen starten vlak na de zomer van 2024. De oplevering van de woningen staat gepland voor het voorjaar van 2025.