In Velp-Zuid zijn er door Vivare 38 nieuwbouwwoningen gebouwd. Deze zullen vanaf 29 april op Entrée worden geadverteerd.

Gebruik hiervoor de link: Entree

Verschillende woningtypes (zie hiervoor de afbeeldingen hieronder)

Er zijn drie type woningen gebouwd:

Type A:
9 levensloopgeschikte eengezinswoningen voor 55-plussers, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een tweede slaapkamer op de verdieping.

Type B:
7 eengezinswoningen met 3 slaapkamers op de verdieping.

Type C:
22 eengezinswoningen met 2 ruime slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolderkamer op de tweede verdieping.

Woningen Type A

Type A Dr. Schaepmanstraat

Woningen Type B

Woningtype B Dr Schaepmanstraat

Woningtype C

Woningtype C Dr Schaepmanstraat

Duurzame woningen
Alle 38 woningen zijn BENG. Dit staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dit betekent dat het gebouw op jaarbasis gemiddeld evenveel energie opwekt als er wordt gebruikt. We schrijven hier gemiddeld, omdat dit natuurlijk van bewoner zelf afhangt. De manier hoe mensen leven en handelen in een woning.

Alle woningen zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en hebben energielabel A++. In de nieuwe woningen is de architectuur van de woningen in de omgeving teruggebracht, waardoor de nieuwbouw mooi in de bestaande wijk past.

Oplevering
Het is nog niet precies duidelijk wanneer de woningen worden opgeleverd. Dit heeft te maken met de aansluiting op het stroomnet en de inrichting van het Openbaar Gebied. Openbaar gebied is een plek die voor iedereen toegankelijk is. De verwachting is dat de woningen komende zomer worden opgeleverd, maar dit kan nog veranderen.

Ongeveer 30 woningen worden verhuurd aan nieuwe huurders. In de overige woningen komen terugkerende huurders te wonen.