In januari 2023 ontvingen wij veel meer telefoontjes dan normaal, vanuit onze wijk Elden. Dit keer over ‘Wateroverlast in de kelders in Elden’. Ook de Koninginnebuurt in Elst ondervindt deze last.

Huurders bezocht 

Eind januari en begin maart 2023 heeft Vivare een aantal huurders bezocht in Elden. Wij hebben de situatie wateroverlast bij enkele woningen zowel in Elden als Elst bekeken en onze huurder gehoord. Met deze gesprekken hebben wij een goed beeld kunnen schetsen om met onze onderhoudspartner Talen om de tafel te gaan zitten. Wij willen deze overlast natuurlijk graag oplossen. 

Onderzoeksproject aan de Meester Merkxstraat en de Hennepstraat  en de Koninginnebuurt in Elst


Wij hebben samen met onze onderhoudspartner Talen onderzocht wat voor de woning de beste oplossing is. Het onderzoek houdt in: de omvang van waterinfiltratie beoordelen, eventuele schade documenteren en mogelijke zwakke punten in de kelderconstructie te identificeren. Dit kan verschillend per kelder zijn. Onlangs zijn wij in gesprek gegaan met onze onderhoudspartner Talen en daarnaast onderzoeksbureau Sweco en de gemeente Arnhem. Er zijn 6 woningen in Elden en Elst onderzocht en daarvoor de gepaste werkzaamheden verricht. Daarnaast zijn er peilbuizen in het achterpaden geplaatst om de waterstanden te meten. 

Hoe nu verder?
Het is van essentieel belang om zorgvuldig na te denken over de beste oplossing voor de kwestie van wateroverlast in de kelders, gezien de mogelijke impact op zowel onze organisatie als u als huurder.

Talen houdt onze huurders op de hoogte van het project!