42.jpg
Vorige
record_voice_over

Ik woon in een Koopgarantwoning en wil deze terug verkopen aan Vivare. Kan dat?

Ja, dat kan. Een van de voorwaarden van Koopgarant is dat u de woning ook weer terug verkoopt aan Vivare. Dankzij de terugkoopgarantie die Koopgarant biedt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de verkoop van uw woning. Vivare neemt gegarandeerd de woning van u over en regelt in overleg met u de essentiële dingen: het taxeren van de woning, het opstellen van de koopovereenkomst en de keuze van de notaris. 

De volledige terugkoopprocedure leest u in de Erfpacht-en Koopgarantbepalingen die in uw bewijs van eigendom staan. Wij adviseren u deze stukken goed door te lezen. Er komt namelijk veel kijken bij de terugkoop van uw Koopgarantwoning.

Wat zijn de stappen bij een terugkoop?

1.      U biedt uw woning schriftelijk te koop aan bij Vivare via onderstaand contactformulier. Graag ontvangen wij daarbij:

  • een kopie van uw legitimatiebewijs;
  • de ingevulde 'Vragenlijst bij Verkoop Koopgarantwoning';
  • het ingevulde 'Formulier bij terugkoop Koopgarantwoning';
  • de ingevulde 'Lijst van zaken'.

Download: Vragenlijst bij verkoop Koopgarantwoning Contactformulier: Verkoop Koopgarantwoning Download: Formulier bij terugkoop Koopgarantwoning Download: Lijst van zaken

2.      Wij bevestigen  de ontvangst van uw terugkoopverzoek via Corpoflow. Hier kunt u een keuze maken voor een taxateur. De afspraak voor de taxatie wordt door Vivare ingepland. Bij de taxatie is ook een medewerker van Vivare aanwezig. Belangrijk is dat u voor de taxatie alle bonnen of aankoopbewijzen verzamelt zodat u deze aan de taxateur kunt geven. Met deze informatie maakt de taxateur een berekening van de waarde van uw woning.

3.      U ontvangt van Vivare het taxatierapport, de terugkoopberekening en de concept koopakte van uw woning.

4.      Gaat u akkoord? Dan wordt de koopovereenkomst zowel door u als Vivare ondertekend. Daarna wordt de volledig getekende akte naar de notaris verzonden.

5.      Gaat u niet akkoord? Dan treedt de geschillenregeling in werking.

6.      Op de dag van eigendomsoverdracht plannen we nog een eindinspectie. We controleren de woning en nemen de meterstanden op.

7.      Na de eindinspectie gaat u naar de notaris. Vivare ondertekent altijd per volmacht en is dus niet bij de notaris aanwezig.

Wie controleert de taxatie en wat zijn de kosten?

Een onafhankelijk instituut (NWWI) controleert de taxatie. Zo bent u altijd zeker van een goed en professioneel rapport. Mocht onverhoopt de verkoop niet doorgaan dan berekent Vivare de kosten van de taxatie aan u door.

Hoe wordt de terugkoopprijs berekend?

De terugkoopprijs wordt berekend aan de hand van de Koopgarantprijsformule. Meer informatie? Kijk dan in de Erfpacht- en Koopgarantbepalingen die in uw bewijs van eigendom staan.

Wat als ik nog vragen heb?

Vul dan het contactformulier in. U ontvangt binnen drie werkdagen een reactie van ons.

Contactformulier: Vraag verkoop Koopgarantwoning

Zomervakantie - onze aannemers blijven bereikbaar

Tijdens de zomervakantie blijven onze aannemers voor u bereikbaar.
Er is wel minder personeel beschikbaar. Daarom kan het wat langer duren voordat de aannemer u telefonisch te woord kan staan.
Dit geldt voor de periode 25 juli t/m 26 augustus.

close

Dienstverlening aangepast

Onze dienstverlening is aangepast. Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 9.30 en 15.00 uur. De wachttijd voor reparaties en inspecties is 2 weken. 

close