Van nes kampen goes
Vorige
record_voice_over

Contactformulier: Aanvraag woningruil

Vivare bemiddelt niet met woningruil, maar ruilen is wel mogelijk. U leest hier wat de voorwaarden en mogelijkheden zijn.

Bij woningruil gaat de nieuwe huurder een huurovereenkomst met ons aan voor tenminste één jaar. Tijdens dit jaar kan de nieuwe huurder de huurovereenkomst niet opzeggen. Na één jaar gaat de tijdelijke huurovereenkomst over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De woningen moeten passend worden toegewezen aan de nieuwe huurder. Dat betekent dat de huishoudgrootte en het verzamelinkomen moeten passen bij de vastgestelde huurprijs van de nieuwe woning.

Stap  1: zoek een geschikte ruilpartner
Misschien kent u iemand waarmee u wilt ruilen. Zo niet, dan kunt u een advertentie plaatsen op de landelijke website www.woningruil.nl. Let op: alleen personen die op de huidige huurovereenkomst staan, kunnen woningruil aanvragen. Is er sprake van een ruil waar ook een andere woningcorporatie bij betrokken is, dan moet deze corporatie ook akkoord gaan met de ruil.

Stap 2: check eerst of de woning passend is

Voordat u beiden het formulier invult en alles inlevert, is het handig om na te gaan of de woning passend is. Dat betekent dat de huishoudgrootte en het verzamelinkomen moeten passen bij de vastgestelde huurprijs van de nieuwe woning. Anders kost het u een hoop werk voor niks. Heeft u deze stap uitgevoerd en de woning is passend, vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt binnen drie weken een reactie van ons.

Let op: wij vragen u onderstaand formulier afzonderlijk in te vullen. Als wij beide aanvragen hebben ontvangen, nemen wij de aanvraag in behandeling. Onderaan kunt u elkaar een kopie sturen, zodat u beiden op de hoogte bent. Vertrouwelijke documenten worden niet meegestuurd in de kopie aan elkaar.

Uw gegevens

Gegevens van uw ruilpartner

Gegevens over de woningruil

Hier kunt u de volgende bestanden uploaden:

Is alles compleet? Dan kunnen we uw aanvraag snel behandelen. 

Na het verzenden ontvangt u een kopie van uw aanvraag per e-mail. 

Langere wachttijden

Het duurt op dit moment langer voordat u reactie van ons krijgt. Dit komt vooral voor bij uw aanvragen voor eigenwijs verbouwen en bij uw reparatieverzoeken.

close

Dienstverlening aangepast

Onze dienstverlening is aangepast. Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 9.30 en 15.00 uur. De wachttijd voor reparaties en inspecties is 2 weken. 

close