Tuin

Kiest u voor een tuin met veel groen? Dan heeft u minder kans op wateroverlast, blijft het in uw tuin en in uw woning koeler op warme zomerdagen en weerkaatsen geluiden minder.

Vivare let er op dat huurders de afspraken nakomen. Hiervoor zijn onze wijkbeheerders regelmatig in de wijk. Komt een huurder de algemene voorwaarden van Vivare niet na? Dan spreken we de huurder hierop aan.

Wat kan ik met mijn buren afspreken over de tuin, de erfafscheiding en achterpaden?

Een erfafscheiding kan een haag, schutting of muur zijn van maximaal 2 meter hoog. Overleg met uw buren als u een erfafscheiding wilt plaatsen. U kunt dan gezamenlijk een erfafscheiding kiezen en op de erfgrens plaatsen. Komt u hier samen niet uit? Dan kunt u ervoor kiezen om een erfafscheiding in uw eigen tuin te zetten. Een heg moet u minimaal een halve meter van de erfgrens planten. Stel uw buren hiervan op de hoogte.

Samen met uw buren bent u verantwoordelijk voor het toegankelijk houden van uw achterpad. Zorg dat het pad netjes en vrij is. Het weghalen van onkruid, afval en overhangend groen is een taak die u – eventueel samen met uw buren – uitvoert.

Heeft u problemen met de tuin van uw buren? Bijvoorbeeld door overhangend groen, bomen op de erfgrens of een erfafscheiding. Ga dan zelf het gesprek aan met uw buren om dit op te lossen. Doen uw buren hier niets mee? Neem dan contact met ons op.

Overlast melden

Is er een verwaarloosde tuin bij u in de buurt? En kunt u dit niet zelf met uw buren oplossen? Geef het hier aan ons door.

Nu melden

Reparatie melden

Is er iets mis met het achterpad of liggen er tegels los of scheef? Geef het hier aan ons door.

Nu melden

Veelgestelde vragen