Verhuurdersverklaring aanvragen

U vraagt een verhuurdersverklaring hier direct online aan of u kunt ons bellen. U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Nu aanvragen

Wat staat er in een verhuurdersverklaring?

Een verhuurdersverklaring is een soort bewijs van goed gedrag. Er staat in of u bij een verhuurder de afspraken uit het huurcontract bent nagekomen. Denk daarbij aan het op tijd betalen van de huur en het gebruiken van de woning zonder overlast aan buren.

Gaat u in een woning van Vivare wonen? Dan vragen wij u om een verhuurdersverklaring van uw vorige verhuurder(s). Gaat u verhuizen van een woning van Vivare naar een woning van een andere verhuurder? Dan kunt u bij ons een verhuurdersverklaring vragen.

Wanneer heb ik een verhuurdersverklaring nodig?

Wilt u een woning gaan huren van Vivare? Dan heeft u een verhuurdersverklaring nodig. Deze vraagt u op bij de verhuurders waar u in de vorige 5 jaar van heeft gehuurd. Huurt u al een woning van Vivare, bent u nog inwonend of woont u in een koopwoning? Dan heeft u geen verhuurdersverklaring nodig.

Huurt u een woning van Vivare en wilt u een woning gaan huren bij een andere verhuurder? Dan heeft u een verhuurdersverklaring van Vivare nodig.

Hoe lang is een verhuurderverklaring geldig?

Een verhuurderverklaring is 6 maanden geldig voor een woningaanbieding.
Binnen deze 6 maanden geven we geen nieuwe verklaring af en sturen we de laatste versie aan de huurder toe.