Hoe werkt het puntensysteem en de maximale huurprijs?

Hoeveel punten een woning krijgt hangt van een aantal onderdelen af. Bijvoorbeeld aan de grootte van de woning, de WOZ-waarde en het energielabel van de woning. Alle punten samen bepalen de maximale huurprijs. Dit is wettelijk bepaalt. U kunt de puntentelling narekenen op de website van de Huurcommissie. Daar leest u ook wat de maximale huurprijs is voor uw woning.

Klopt de puntentelling niet? 

Als uw puntentelling niet klopt dan passen wij dat aan. Dat kunt u doen op deze manier:

Stap 1: doe de huurprijscheck van de Huurcommissie.
Stap 2: stuur ons de uitslag van de huurprijscheck. Dat kunt u doen via het contactformulier.

Wij controleren daarna of de punten kloppen en als het nodig is dan passen wij dat aan in het puntenoverzicht van uw woning. U ontvangt binnen drie werkdagen een reactie.

Controle puntentelling

Heeft u de huurprijscheck gedaan en denkt u dat de puntentelling niet klopt? Laat het ons dan controleren.

Nu aanvragen

Wat betekent WOZ-waarde?

De WOZ-waarde is de waarde die de gemeente geeft aan de woning. U krijgt ieder jaar een brief over de gemeentelijke belastingen, de 'gecombineerde aanslag'. Daarin staat wat de nieuwe WOZ-waarde is. Bij een hogere WOZ-waarde, kan de woning meer punten krijgen. Hoeveel punten uw woning krijgt wordt onder andere bepaald door de WOZ-waarde. Omdat de WOZ-waarde ieder jaar verandert kan het aantal punten van uw woning hierdoor ook veranderen. Daarom kan de maximale huurprijs elk jaar anders zijn.

Klopt de WOZ-waarde niet? Bezwaar maken bij de gemeente

Dat kan tot 6 weken nadat de brief over de gecombineerde aanslag heeft gekregen. In de brief van uw gemeente staat hoe dit werkt. Komt u er niet uit, neem dan contact op met uw gemeente.