Bouw 83 nieuwe woningen in Velp

Geplaatst op

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed en Vivare hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen in Velp.

Deze woningen worden gebouwd in het voormalig ziekenhuisgebouw aan de President Kennedylaan in Velp. Deze transformatie is de eerste stap om een nieuwe groene wijk van circa 800 woningen te realiseren!

IJssel District wordt Park Nieuw Velp

De plannen voor de ontwikkeling zijn inmiddels zo ver dat ontwikkelaar Rudius Vastgoed, een website heeft ingericht met informatie over de plannen. En op deze website heet het plan niet meer ‘IJssel District’, maar ‘Park Nieuw Velp’. Bekijk de website hier

Koen Hensel en Ruben Twijnstra namens Rudius Vastgoed: “De intentieovereenkomst met Vivare is een heel mooie mijlpaal in deze ontwikkeling. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Het voelt heel goed om met Vivare verder te werken aan de realisatie van deze (hardnodige) nieuwe appartementen in Velp”.

Alfred van den Bosch Vivare: “Met veel plezier zette ik gisteren, namens Vivare, mijn handtekening onder deze intentieovereenkomst. Want ook deze 83 nieuwe sociale huurwoningen zijn belangrijk om de wooncrisis te bestrijden. Samen met Rudius Vastgoed en de gemeente Rheden bouwen we aan de vernieuwing van dit deel van Velp. Ook in Park Nieuw Velp is straks plek voor iedereen om te wonen. Het kan mij niet snel genoeg gaan en ik kijk nu al uit naar de sleuteluitgifte bij de oplevering”.

Gea Hofstede wethouder volkshuisvesting gemeente Rheden: “Het is gelukt: in het voormalige ziekenhuis wordt begonnen met het realiseren van nieuwe woningen. Woningen waar onze inwoners zo hard naar op zoek zijn. Betaalbare woningen! Waaronder ook maar liefst 83 sociale huurwoningen, dit zijn er 33 meer dan gepland. Zo belangrijk voor mensen om betaalbaar te kunnen huren. Ik ben heel blij dat Vivare en Rudius dit hebben kunnen afspreken.”

Start bouw van de beddentoren

Het is de intentie om de bouw van de eerste woningen te starten voor 15 december 2024 om vervolgens medio 2025 in volle vaart verder te werken. De voorbereidingen voor de bouwvergunningen en het openbaar gebied zijn in volle gang. 

Binnenkort leest u meer over dit project op onze projectenpagina

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tuinvrijwilligers Arnhem Gezocht

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Arnhem helpt Arnhemse inwoners met hulp voor de tuin. Zij doen dat in opdracht van en met subsidie van de gemeente Arnhem.
Lees meer

Nieuwe schoonmaakbedrijven voor woongebouwen Vivare

Per 1 juli 2024 starten er 2 nieuwe bedrijven voor de schoonmaak en glasbewassing van de woongebouwen van Vivare. We nemen afscheid van Asito, die nu zowel de schoonmaak als de glasbewassing doet.     
Lees meer