Plannen voor tijdelijke woningen op het Overdal-terrein in Oosterbeek

Geplaatst op

Zorgcentrum Overdal in Oosterbeek werd een tijdje geleden gesloopt. Eigenaar Vilente heeft plannen voor nieuwbouw, maar die kunnen voorlopig niet uitgevoerd worden. Daardoor is de optie flexwonen in beeld gekomen. Vivare gaat hier mogelijk ook een rol in spelen.

50 flexwoningen

De bedoeling is dat er voor een periode van vijf jaar ongeveer 50 tijdelijke woningen komen op het terrein. Mocht alles doorgaan, zal Vivare daarvan 10 tijdelijke woningen verhuren. In het andere deel van de tijdelijke woningen, ongeveer 40, zullen Oekraïense ontheemden worden opgevangen.

Wouter Müller: “Op het terrein van Overdal willen we 10 tijdelijke, kwalitatief hoogwaardige woningen neerzetten, geschikt voor kleine huishoudens. Het worden sociale huurwoningen. We bouwen de huizen zo dat we ze later weer ergens anders definitief kunnen neerzetten. Dat is het meest duurzaam. We onderzoeken nu de haalbaarheid en verwachten in het voorjaar van 2024 duidelijk te hebben wat er precies mogelijk is.”

 Vijf jaar

Het ontwerp van het terrein moet nog verder worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de woningen ongeveer op dezelfde plek komen als het vroegere verzorgingshuis. Daarbij is er aandacht voor de uitstraling en buitenkant van de bebouwing. Ook een groene inrichting van het terrein en voldoende parkeerplek zijn uitgangspunten voor de verdere uitwerking van het plan.

Na deze vijf jaar zal Vilente starten met de bouw van een mooie eigentijdse locatie voor wonen, met ondersteuning en zorg voor ouderen. 

Eind november is de buurt op de hoogte gesteld. De reacties waren overwegend positief. De komende maanden zal blijken of het project daadwerkelijk doorgang kan vinden. Vivare hoopt uiteraard van wel.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bewonersbijeenkomst over Tuinstede in Arnhem

De gemeente Arnhem heeft voor de wijk Schaapsdrift een gebiedsvisie opgesteld waarin staat hoe de wijk er in de toekomst uit kan zien. Deze visie heeft ook impact op onze huurders van het pand Tuinstede, aan de Esperantolaan. Maandag 3 juni zijn de huurders hierover bijgepraat door Vivare en de gemeente Arnhem. 
Lees meer