Prestatieafspraken Gemeente Renkum

Geplaatst op

De bestaande prestatieafspraken tussen Vivare en de gemeente Renkum werden in 2023 al officieel gemaakt. Het doel is ongewijzigd: tegen 2030 moeten er 300 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd zijn. Dit jaar zijn de afspraken verder verfijnd.

Er is een regeling getroffen om ervoor te zorgen dat een groot deel van de nieuwe sociale huurwoningen beschikbaar komt voor inwoners van Renkum. Zo is besloten dat vijftig procent van de nieuwgebouwde woningen zal worden toegewezen aan inwoners van de gemeente.

Om de nieuwbouwambitie van de grond te krijgen is afgesproken om intensiever samen te werken om de mogelijkheden voor verdichting te onderzoeken. Hierbij wordt gedacht aan uitbreiding van bestaande complexen die aan de grond van de gemeente grenzen. Ook het toevoegen van extra verdiepingen of het aanbouwen van hoekwoningen zijn opties die worden overwogen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bouw 83 nieuwe woningen in Velp

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed en Vivare hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen in Velp.
Lees meer

Tuinvrijwilligers Arnhem Gezocht

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Arnhem helpt Arnhemse inwoners met hulp voor de tuin. Zij doen dat in opdracht van en met subsidie van de gemeente Arnhem.
Lees meer

Nieuwe schoonmaakbedrijven voor woongebouwen Vivare

Per 1 juli 2024 starten er 2 nieuwe bedrijven voor de schoonmaak en glasbewassing van de woongebouwen van Vivare. We nemen afscheid van Asito, die nu zowel de schoonmaak als de glasbewassing doet.     
Lees meer