Vivare en Volkshuisvesting bouwen 148 flexwoningen aan de Merwedestraat in Arnhem

Geplaatst op

Vivare en Volkshuisvesting gaan in samenwerking met de Gemeente Arnhem en aannemer De Groot Vroomshoop 148 flexwoningen bouwen aan het Merwedeterrein in Arnhem. Daartoe ondertekenen de partijen op 7 november een overeenkomst. De bouw start in het voorjaar van 2024, de woningen moeten eind 2024 opgeleverd worden. Het project krijgt de naam MerWIJde.

Flexwoningen

Het gaat om zogenaamde ‘flexwoningen’. Het flexibele karakter zit ‘m in dit geval in het feit dat de gebouwen over 10 jaar worden verplaatst naar andere en bij voorkeur definitieve locaties.

De 148 verplaatsbare houten woningen (appartementen) voldoen aan het bouwbesluit nieuwbouw en BENG eisen, zijn volledig elektrisch (gasvrij) en beschikken over minimaal een label A++.

De hoogwaardige flexwoningen woningen worden in een fabriek gebouwd en dat leidt tot minder bouwafval en overlast. 

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem. De gemeente stelt de grond ter beschikking, zorgt dat de grond bouw- en woonrijp wordt gemaakt en regelt de inrichting van het binnenterrein.

148 appartementen

De woningen zijn verdeeld over 5 blokken in 4 lagen. Alle woningen zijn bedoeld voor spoedzoekers. 68 woningen (40m2) zijn voor de sociale huur, waarvan er 18 gereserveerd worden voor mensen met zorgvraag en 50 voor statushouders.80 appartementen (60m2, 2 slaapkamers) zijn voor mensen met een middeninkomen. 

Woningnood te lijf gaan

Alfred van den Bosch van Vivare: ‘In relatief korte tijd kunnen we 148 huishoudens aan een woning helpen en zo bijdragen aan de lange wachttijden voor sociale huurwoningen in de regio. Dit is bovendien een mooie uitbreiding van de wijk Presikhaaf.’

MerWIJde

Het tijdelijke huisvestingsproject krijgt de naam MerWijde. De straat zal straks de Eemshof in Presikhaaf gaan heten. Het woord “Wij” richt zich op samen wonen, elkaar ontmoeten, op elkaar letten en met elkaar activiteiten ondernemen. Kortom: het vormen van een gemeenschap.  Ontmoeten kan in het gemeenschappelijke paviljoen, dat in de binnentuin zal komen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bouw 83 nieuwe woningen in Velp

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed en Vivare hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen in Velp.
Lees meer

Tuinvrijwilligers Arnhem Gezocht

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Arnhem helpt Arnhemse inwoners met hulp voor de tuin. Zij doen dat in opdracht van en met subsidie van de gemeente Arnhem.
Lees meer

Nieuwe schoonmaakbedrijven voor woongebouwen Vivare

Per 1 juli 2024 starten er 2 nieuwe bedrijven voor de schoonmaak en glasbewassing van de woongebouwen van Vivare. We nemen afscheid van Asito, die nu zowel de schoonmaak als de glasbewassing doet.     
Lees meer