Achterkant auto
Vorige
record_voice_over

We waarschuwen huurders voor datalek bij marktonderzoeksbureau USP Marketing Consultancy

Op 23 maart ontvingen wij bericht van marktonderzoeksbureau USP Marketing Consultancy (USP) dat persoonsgegevens van huurders mogelijk betrokken zijn bij een datalek. Vivare maakt gebruik van de diensten van marktonderzoeksbureau USP voor klanttevredenheidsonderzoek.

Let op phishingberichten en neptelefoontjes

Bij de mogelijk gelekte informatie gaat het om gegevens als naam,
e-mailadres en telefoonnummer. Het gaat niet om bankgegevens of wachtwoorden. Het betreft gegevens van Vivare-huurders die de afgelopen periode een vragenlijst ontvingen.

We vragen onze huurders daarom op te letten op nepbrieven, telefoontjes van oplichters en e-mails met een valse afzender (phishingberichten).

Samengevat: het is mogelijk dat gegevens van Vivare-huurders betrokken zijn bij een datalek van onderzoeksbureau USP. Wij vinden dit heel vervelend.

Melding datalek en (voorzorgs)maatregelen

Vivare heeft van het datalek melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

USP heeft meteen maatregelen getroffen om de toegang tot persoonsgegevens te stoppen. Ook zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Op het moment doet USP verder onderzoek naar het ontstaan van het lek. Ook stelt USP vast welke gegevens precies gelekt zijn.

Meer informatie over het lek vindt u op de website van USP

Vivare houdt haar huurders op de hoogte

We houden onze huurders op de hoogte. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onze website

Meer informatie over phishing

Bij phishing proberen criminelen u naar een nagemaakte website te lokken. U ontvangt bijvoorbeeld een e-mail met een link naar een nepwebsite van banken, overheid of bedrijven. Daar proberen ze gegevens of geld te stelen. Klik daarom nooit op links in een phishing e-mail. En verwijder de e-mail.

Wilt u weten hoe u phishing kunt voorkomen?
Kijk dan op de website van de Consumentenbond. Daar leest u hoe u phishing kunt herkennen. En wat u wat u moet doen om geen slachtoffer te worden.

Handige links