in de wijk.jpg
Vorige
record_voice_over

Hoe kan ik mijn scootmobiel stallen en laden?

Krijgt u of hebt u een scootmobiel en wilt u deze bij uw woning stallen? Wij helpen u graag verder.

Veiligheid staat voorop
U mag uw scootmobiel alleen stallen op een plek die daarvoor speciaal bedoeld is. Dit is belangrijk voor de brandveiligheid. Een scootmobiel die bijvoorbeeld vlam vat, veroorzaakt veel rook. Daarnaast mag de scootmobiel niet op de vluchtroute voor bewoners en hulpdiensten staan. Het is daarom belangrijk om altijd eerst te bekijken of er een veilige stallingplek aanwezig is, of gemaakt kan worden.

Scootmobiel via uw gemeente

Krijgt u een scootmobiel via uw gemeente? Dan neemt de gemeente contact met ons op over de stalling van uw scootmobiel. U hoeft dat niet zelf aan te vragen bij ons.

Zelf een scootmobiel kopen

Koopt u zelf een scootmobiel, zonder hulp van uw gemeente? Vraag ons dan eerst naar beschikbare mogelijkheden om deze te stallen. Is er een aanpassing in of rondom uw woning en/of berging nodig om uw scootmobiel te kunnen stallen en laden? Dan heeft u hiervoor eerst toestemming nodig van ons. Toestemming vraagt u aan via het formulier EigenWijs Verbouwen.

Onze mogelijkheden om uw scootmobiel veilig te stallen

Vivare heeft 2 mogelijkheden om uw scootmobiel veilig te stallen. De eerste mogelijkheid gaat om huurders die in een appartementsgebouw wonen waar een algemene stalling beschikbaar is. De tweede mogelijkheid gaat over alle andere situaties.

Algemene stallingsruimte in het gebouw waar u woont

We hebben in een aantal gebouwen plaatsen beschikbaar. We kijken of de stalling in uw woongebouw voor u geschikt en beschikbaar is. De kosten voor het stallen en laden van uw scootmobiel zijn € 8,00 per maand (prijspeil 1 januari 2020). We leggen de afspraken vast in een gebruikersovereenkomst.

Individuele stalling in uw eigen berging, schuur of woning

Wij beoordelen of uw woning, berging of schuur geschikt is om uw scootmobiel in te stallen. Is dit op een veilige manier niet mogelijk? Dan zoeken wij naar een andere oplossing. Dat kan bijvoorbeeld een individuele stalling zijn buiten uw woning, berging of schuur, of een technische aanpassing. Gebruikt u het elektra van een algemene ruimte? Dan kost dat € 3,00 per maand (prijspeil 1 januari 2020). We leggen de afspraken vast in een gebruikersovereenkomst.

Handige links

Gerelateerde artikelen

Zomervakantie - onze aannemers blijven bereikbaar

Tijdens de zomervakantie blijven onze aannemers voor u bereikbaar.
Er is wel minder personeel beschikbaar. Daarom kan het wat langer duren voordat de aannemer u telefonisch te woord kan staan.
Dit geldt voor de periode 25 juli t/m 26 augustus.

close

Dienstverlening aangepast

Onze dienstverlening is aangepast. Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 9.30 en 15.00 uur. De wachttijd voor reparaties en inspecties is 2 weken. 

close